Walkera Vitus DEVO F8S does not connect to mobile phone

Discussion in 'Walkera Vitus' started by kathvings, Jul 24, 2018.

  1. kathvings
    Offline

    kathvings New Member

    Joined:
    Jul 24, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    I am new here, got new Vitus 320, problem is can not WiFi connection! With 5Ghz no signal on the Android phone. Can someone help me?
    My mobile S9 + Android 8.

    Many thanks in advance

     
  2. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,275
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +429 / 13
    Does the spec on your phone say its supports 5.8Ghz?

    5.8Ghz support is also country dependant. FCC and CE. Can you update your profile with your location.
     
  3. kathvings
    Offline

    kathvings New Member

    Joined:
    Jul 24, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0

    I live in Germany, first bought a drone with radio 2.4Ghz
    connection requires password (1234567890) 2.4 Ghz given device not accepted. I have switched chanel to european system also continued without connection.
    Then I tried to switch to 5Ghz. Since then no longer "Walkera_Ground_000xxx" appear in the phone.
    Now I need to reset DEVO F8S firmware or update it so it can work again.
    I am very grateful if someone help!
     
  4. kathvings
    Offline

    kathvings New Member

    Joined:
    Jul 24, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    @_bjr981s
    where can you download firmware from Devo F8S?
    if not, can I use UP02 adapter to store model configurations on the PC ...... then correct radio from 5Ghz back to 2,4Ghz? So that WiFi works again.
    I thank you for your help
     
  5. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,275
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +429 / 13
  6. kathvings
    Offline

    kathvings New Member

    Joined:
    Jul 24, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    I thank you for the early reply

    how to find out computer or smartphone, tablet surporting IEEE 802.11a FCC & non-FCC I do not know,
     
  7. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,275
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +429 / 13
    It would be in the detailed specifications of the smart device that you purchased.

    You are in a Non-FCC country as you are part of the EU.

    The device must support both 2.4Ghz and 5.8Ghz at the same time.
     
  8. kathvings
    Offline

    kathvings New Member

    Joined:
    Jul 24, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    I just tried with 3 mobile phones and 2 tapblet but no results. that's a problem! Just hope someone upload stock firmware, that is my last hope!
     
  9. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,275
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +429 / 13
    What did you do to change F8S?
     
  10. kathvings
    Offline

    kathvings New Member

    Joined:
    Jul 24, 2018
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Because the 2.4Ghz is not connected so I try to switch to 5Ghz
     

Share This Page