Walkera F210 Personalized setting

Discussion in 'Walkera F210' started by tigi_t, Feb 2, 2016.

  1. tigi_t
    Offline

    tigi_t Member

    Joined:
    Jan 29, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    8
    Location:
    New Haven, CT
    Ratings:
    +9 / 0
    Personalized setting
    Players can set the flight control parameters according to their needs. The F3 flight controller, provide a platform for the experts from worldwide to exchange ideas.


    What software does the F3 flight controller use for personalized setting?.

    I've tried open pilot, librepilot, clean flight but none of them actually works. As a matter of fact when i plug the f210 to the computer nothing happens. Any ideas..

    thanks
     
  2. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    2,964
    Likes Received:
    182
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +231 / 9
  3. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    2,964
    Likes Received:
    182
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +231 / 9
    I can confirm that it is Cleanflight.

    You will need to load the correct drivers to get it to work.

    Cheers
     
  4. tigi_t
    Offline

    tigi_t Member

    Joined:
    Jan 29, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    8
    Location:
    New Haven, CT
    Ratings:
    +9 / 0
    I've tried cleanflight. what driver are you using?
     

    Attached Files:

  5. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    2,964
    Likes Received:
    182
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +231 / 9
    Try the SPRacingF3 config.

    I don't have an F210 so I can't give you definitive info.

    I see you also use a Mac. Do you have VMWare on it? Its useful for advising Device information.
     
  6. tigi_t
    Offline

    tigi_t Member

    Joined:
    Jan 29, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    8
    Location:
    New Haven, CT
    Ratings:
    +9 / 0
    So finally managed to get things working.

    first thing first you would need a CP210X USB to UART Bridge VCP driver.
    You can find it at the link below.
    https://www.silabs.com/products/mcu/Pages/USBtoUARTBridgeVCPDrivers.aspx
    Download for your OS and install. restart your computer so that the driver takes effect.

    Connect Cleanflight. Back up setting before you do anything. Also backup your black box file (This process takes several minutes).
    I'm attaching a few screenshots. Its all default factory settings.

    I've also tested this on Vmware windows 8 and was able to connect.
     

    Attached Files:

    Last edited: Feb 5, 2016
    • Like Like x 5
  7. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    2,964
    Likes Received:
    182
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +231 / 9
    Excellent Good job, thanks for sharing.
     
  8. fleaofsc
    Offline

    fleaofsc New Member

    Joined:
    Feb 12, 2016
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    tigi_t would you mind getting me a couple screenshots of the receiver config. I'm curious as to what technology the Devo RX710 uses.
     
  9. tigi_t
    Offline

    tigi_t Member

    Joined:
    Jan 29, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    8
    Location:
    New Haven, CT
    Ratings:
    +9 / 0
    hi fleaofsc
    there isn't much in receiver config but here are some screenshots from the configuration and receiver tab. Hope this helps..
     

    Attached Files:

    • Like Like x 1
  10. tigi_t
    Offline

    tigi_t Member

    Joined:
    Jan 29, 2016
    Messages:
    31
    Likes Received:
    9
    Trophy Points:
    8
    Location:
    New Haven, CT
    Ratings:
    +9 / 0
    When Arm and the throttle is up it also
     

    Attached Files:

Share This Page

Search tags for this page
f210 channel assign
,
f210 ppm
,
how to copy settings off walkera f210 to computer
,

walkera f210

,
walkera f210 cleanflight
,
walkera f210 devo f12e setup
,
walkera f210 horizont
,
walkera f210 pitch mod