Rodeo 150 problem

Discussion in 'Walkera Help!' started by matspann, Dec 10, 2016.

  1. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    2,982
    Likes Received:
    182
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +231 / 9
    Yes, great presentation. He destroyed his VTx in the first 2 minutes of the video. Power up a model with no antenna on the VTx and you kill it. As he is in England it may survive as his VTx is CE and only 25mW but unlikely.

    You cannot connect this at all to Realflight. What made you think you can.? His video was about Cleanflight?

    You will need to refresh the OEM firmware and reload the settings on the model.

    Download Cleanflight version 1.2.0 (The only version that works correctly with the F150 and F210) from our resources section.

    And try to connect.

    SW:CleanFlight version 1.2.0 F210 Compatible English

    If it connects, download the firmware and settings file from here and follow the instructions. "To The Letter."

    FW: F150 Original Manufacture FW and Settings

    If you cant get a connection from Cleanflight then you may have corrupted the Firmware and will need to reset the boot loader.

    Good luck and let us know how you go.

    Cheers brian
     
  2. agentearle
    Offline

    agentearle New Member

    Joined:
    Dec 29, 2016
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Hey OP, I also have a rodeo in an ET160 frame. Was wondering if you have found some good PID settings?

    Thanks for asking your question...I was struggling with CF 1.2.4. Brj981s suggestion worked like a charm (using 1.2.0).
     
  3. Rob Thome
    Offline

    Rob Thome New Member

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
     
  4. Rob Thome
    Offline

    Rob Thome New Member

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    i got the correct version now SW:CleanFlight version 1.2.0 F210 Compatible English
    but it wont even connect , what now ?
     
  5. Rob Thome
    Offline

    Rob Thome New Member

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
     
  6. Rob Thome
    Offline

    Rob Thome New Member

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    ok , so I cant even log into clean flight with the 150 , it doesn't recognize it and just give an error messge "Failed to open serial port" . so whats next ? reset the boot loader? how is that done ?

    help me Brian !! I got this thing for Christmas and haven't been able to fly it yet
     
  7. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    2,982
    Likes Received:
    182
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +231 / 9
    I have not ever had to do this so have no experience. A member posted in a thread in the F210 forum how to reload the boot loader.

    You will need to hunt for it.
     
  8. Rob Thome
    Offline

    Rob Thome New Member

    Joined:
    Dec 28, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    ok, thank you
     
  9. ePizzle
    Offline

    ePizzle New Member

    Joined:
    Feb 9, 2017
    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1 / 0
    Your FC might be bricked. Had this issue after accidentally pressing reset on the wrong Cleanflight version 1.2.4..

    so first download CF 1.2.0, firmware, and CF settings from Walkera. Then you'll be ready to tackle this..

    How To Fix A Bricked Walkera F210/F210 3D Flight Controller (FC) | DroningON - Quadcopter and Drone News

    I hope this helps as it did with me..

    Sent from my XT1575 using Tapatalk
     
    • Like Like x 1

Share This Page