Rodeo 110 auto level movements

Discussion in 'Walkera Rodeo 110' started by yykk, Jan 7, 2017.

  1. yykk
    Offline

    yykk New Member

    Joined:
    Jan 6, 2017
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1 / 0
    Thank you for reading this~~

    Hello I am a newbie into miniquadcopter, just flew some brushed toy quads before, bought rodeo 110 recently.

    I fly in angle mode, assuming no wind perfect trim, without right hand movements, just hover in 2 meters(stable) and then make yaw turn, my 110 will then small roll(slide) to 1 side depends on left yaw or right yaw respectively.

    In simple words: I just cannot hover and spin horizontally(stationary). Feels like it added a little roll/dive input when I was only making yaw turn while in mid air stationary.

    My hubsan miniquad does not have this behavior, it'll just spin non stop without moving side ways a lot.

    I did cleanflight 1.2.0 FW reflash and loaded factory settings but it doesnt change.

    The 2 sensors Acc + Gyo graphs seems ok, but the 3d model it projected act strange: I put the quad on a flat table and spin it will makes the roll change and bounce back after 3-5 secs

    Is it normal or faulty electronics? For me seems hard to fly.

    Please help @@
     
  2. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    265
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +346 / 12
    There is no FW to reflash the 110.

    Where did you get the FW. I think you have now corrupted the flight Controller.
     
  3. yykk
    Offline

    yykk New Member

    Joined:
    Jan 6, 2017
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1 / 0
    The reflash did not change anything, cleanflight shown it is the same stock version FW(same FW number same release date to b4).
    I thought it can be recover by reflashing it and restore config.txt, may be I missed something, may be I need to add the stock CLI "dump" as well which I never did?

    Little quad now still flies perfectly except the problem mentioned above. May be I shall send it back to factory, before that I really like to hear more comments~~

    I also want to know one thing about the VTX, what is the use of the little black button near those channel switches, PAL/NTSC? 100mw/200mw? One red led on means anything?

    Appreciated
     
  4. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    265
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +346 / 12
    What version of cleanflight and how did you flash the FW?
     
  5. yykk
    Offline

    yykk New Member

    Joined:
    Jan 6, 2017
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1 / 0
    I had followed the F210 pdf instruction, used CF 1.2.0 to flash the FW + restore config .txt given from the Walkera factory.

    Cannot make yaw(rudder) turn while totally leveled(hover in mid air with angle mode), slide sideways without roll input.

    Something wrong with the calculations. Sensors will not drift, very responsive and stable.

    I am assuming the 110 will spin non stop while hovering with enough yaw and throttle (after perfect roll dive trim + no wind).

    Very sad....now I have to make some roll correction when I make yaw turns......Otherwise it drift like a car when turning...
     
  6. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    265
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +346 / 12
    Where did you get the FW?

    Can you zip it and post here please.
     
  7. yykk
    Offline

    yykk New Member

    Joined:
    Jan 6, 2017
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1 / 0
    FW is from Walkera factory
    CF = 1.2.0 from walkera forum
    config.txt from Walkera factory

    Not wise to share them untill I ensure they are perfect.
    Would love to share them once I know my problem is not caused by them.

    Any one with rodeo 110 can share some opinion with me?
     
  8. Crzyf
    Offline

    Crzyf Member

    Joined:
    Jan 23, 2017
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0
    I have the exact same issue. First flight it drifted forward. I had to do an accelerometer calibration in cleanflight because it had forward pitch . Big difference now . It hovers nicely and stays in place but yaw stick causes a drift just like you described. Also the yaw problem was present when new before any calibration.
     
  9. yykk
    Offline

    yykk New Member

    Joined:
    Jan 6, 2017
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1 / 0
    So you used cleanflight, how is the 3d model looks when you spin the quad with 4 legs touching on a nearly level table? Mine will do small degree roll+dive when yaw, go back to level in few seconds slowly when I stop. How will the model tilted a bit when I was only spinning it on a flat surface? So weird, I really hope it was caused by a faulty gyo cus its cheap and easy to repair. I have no clue ............
     
  10. yykk
    Offline

    yykk New Member

    Joined:
    Jan 6, 2017
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1 / 0
    The 3d model's misbehaviour matching the real world yaw-slide problem
     

Share This Page

Search tags for this page
walkera rodeo 110 trying to do a flip please help
,
how fast is the walkera rodeo 110
,
how fast is walkera rodeo 110
,

rodeo 110 cleanflight

,
rodeo 110 factory reset
,
walkera rodeo 110