Question on New 110 Drifting forward

Discussion in 'Walkera Rodeo 110' started by StoneDef, Jan 13, 2017.

  1. StoneDef
    Offline

    StoneDef Member

    Joined:
    Nov 3, 2016
    Messages:
    44
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2 / 0
    I got the 110 today and used the devo7 that came with my Walkera F210. On The Devo7 I just copied the transmitter settings from the F210 and Renamed it as 110. So I have two models on there now. I have it set on the 110 model setting and when I give it throttle it wants to go up and forward at the same time and it should just go straight up like my F210. I adjusted the battery and that did not seem to work either. What do I need to adjust in my settings on the transmitter to make it just fly straight up and not up and forward?
    Thanks

     
  2. StoneDef
    Offline

    StoneDef Member

    Joined:
    Nov 3, 2016
    Messages:
    44
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2 / 0
    I figured it out with subtrim..lol
     
  3. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,263
    Likes Received:
    328
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +428 / 13
    That means your 210 has a CG issue.

    Battery Position?
     
  4. Mitchie
    Offline

    Mitchie Member

    Joined:
    May 1, 2016
    Messages:
    74
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +8 / 0
    I think you need to re calibrate the accelerometers. I found with my F110 that it drifts forward in beginner mode, but when you switch to intermediate or advanced, the drift is gone. I intend to re-calibrate mine sometime today when I get the chance to see if that corrects the drift in bg mode
     
  5. StoneDef
    Offline

    StoneDef Member

    Joined:
    Nov 3, 2016
    Messages:
    44
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2 / 0
    Let me know how that goes. I tried the battery in every position and it did not help so I Just set the subtrim in the transmitter and it flys and hovers good now.
     
  6. Mitchie
    Offline

    Mitchie Member

    Joined:
    May 1, 2016
    Messages:
    74
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +8 / 0
    Are you in beginner mode? If you can switch to intermediate and not have to re-trim, you should have no problems in advanced. I found no difference in trim when I switch between int/adv.
     
  7. StoneDef
    Offline

    StoneDef Member

    Joined:
    Nov 3, 2016
    Messages:
    44
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2 / 0
    I am not good enough for those modes yet. The 110 is sooooo fast and is a micro breast. Great for smaller places that the F210 is to big for.
     
  8. Mitchie
    Offline

    Mitchie Member

    Joined:
    May 1, 2016
    Messages:
    74
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +8 / 0
    That is very true. I did resolve my drift with a calibration of the accelerometer. Have you done yours yet?
     
  9. Crzyf
    Offline

    Crzyf Member

    Joined:
    Jan 23, 2017
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    6
    Ratings:
    +0 / 0
    Hello my 110 had the same drift problem and the calibration helped a lot. It flys level now. But I noticed the 110 rolls slightly in the direction that I yaw. I can't just hover and have it spin on axis with the yaw stick. I fly in beginner mode. Anyone else have this problem ?
     
  10. StoneDef
    Offline

    StoneDef Member

    Joined:
    Nov 3, 2016
    Messages:
    44
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +2 / 0
    Where do you go or how do you recalibrate the acceleraters?
     

Share This Page