Problem with my camera, osd working, camera doesnt

Discussion in 'Walkera Help!' started by nanonandi, Mar 19, 2016.

  1. nanonandi
    Offline

    nanonandi New Member

    Joined:
    Mar 19, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Hello! I find in this forum that there are questions like that, but not exactly this question. I can only say that this forum is fantastic and i have been reading only today (the whole day haha)

    What happens to my is that i have a walkera 250 (no advance or c, the normal one) and i can make it transmit the osd information, but it does not transmit the video from the camera, so... i can see the voltage, the velocity.. etc. but no video.. i dont know what happens :(

    Please i hope you could help me because i have not much money and i like it so much!

    thank you a lot! :DDD

     

    Attached Files:

  2. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,273
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +429 / 13
    Did you buy the OSD and install it yourself?

    The OSD looks like it is for the Advanced not the Standard runner.
     
  3. rain
    Offline

    rain New Member

    Joined:
    Aug 28, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Hello! Got the same problem. No crash just see snow in the helmet screen. Have scanned all freguquancys many times. Everything is standard. Osd works if turn off the video button on the runner, but no camera image, Tx is 5817. Any ideas anybody?
     
  4. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,273
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +429 / 13
    Was it ever working?
     
  5. rain
    Offline

    rain New Member

    Joined:
    Aug 28, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    I bought it used, but before I got it the seller send me picture of the screen there was video and osd working. One thing I understand the video switch on drone works opposite way, there is ON and nr. 1, and switch should be no 1 pos when the video is turned on. I have checked camera wires camera to mainboard, tested them, I got ground and 12 V from battery. I dont understand, OSD work and there is no video only black screen. Id OSD works then TX should be ok? Could it be camera problem?
    Thanks alot.
     
  6. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,273
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +429 / 13
    You have said Helmet what are the goggles you are using and what is the radio you are using?

    Can you take a picture of the OSD video?
     
  7. rain
    Offline

    rain New Member

    Joined:
    Aug 28, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0

    Attached Files:

  8. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,273
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +429 / 13
    Ok that helps.

    1) Make sure that the Helmet is set to channel D1. 5733 MHZ and the runner with its default settings.
    2) Most likely the Antenna you have for the Helmet is an RHCP antenna. The Runner Antenna is a LHCP antenna. Make sure that both antenna are the same CP type.
    3) Make sure you remove the lens cap on the camera. Yes other people have been caught by that.

    If all these fail then most likely the camera is faulty. Try another camera.

    Cheers Brian
     
  9. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,273
    Likes Received:
    329
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +429 / 13
    Is it a runner standard or a runner advanced. It has the Advanced OSD installed.
     
  10. rain
    Offline

    rain New Member

    Joined:
    Aug 28, 2016
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Hello again.
    Now I have tried everything, put in factory settings, put receiver d1, antennas are RX and TX, without camera protector, tried another camera, nothing.
    It shows active OSD (drone movement in helmet) but no cam video. Turned osd off then screen stays black like it has camera cover.
    Maybe I`ll try to remove OSD?
    It is runner without gps, but has OSD.

    Is there anything left that I can do myself?

    Regards form Estonia,
     

Share This Page

Search tags for this page

fpv camera osd but no image

,

osd only no video