HOWTO: Using SBUS on Walkera F210 3D

Discussion in 'Walkera F210 3D' started by iskandar, Feb 28, 2017.

Are you happy running SBUS on your F210 3D?

  1. Yes I am!

    50.0%
  2. Not really...

    25.0%
  3. No difference at all.

    25.0%
  1. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,462
    Likes Received:
    372
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +474 / 14
    You need updated Firmware to be able to use S-Bus. Only Iskander has the Firmware.

    Walkera have implemented reverse signal S-bus and it does not work.

    Cheers

     
  2. vajper
    Offline

    vajper New Member

    Joined:
    Jun 2, 2017
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    I sorted it out, had a too old power distribution board. I didn't feel for disassemble the whole thing again (there must be thousands of screws) to sort out why/how the SBUS connection is routed to the receiver slot on the PDB. Ended up patching SBUS directly into the FC in the plastic box.
     
  3. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,462
    Likes Received:
    372
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +474 / 14
    Glad you got it sorted.

    Cheers
     
  4. Artimus68
    Offline

    Artimus68 New Member

    Joined:
    Apr 21, 2018
    Messages:
    1
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +1 / 0
    Is this information up-to-date being it was posted a year ago? As I just got a 2018 F2103d and trn x9plus. installed ext rec and was able to bind and no function with stick input. my pbd board is 2.0 and i need to change out according to your instructions and will do. my concern is up to date software? if i flash fc and firmware is old will it brick or lock me out/damage fc?
    Thanks Art
     
    Last edited: Apr 28, 2018
    • Like Like x 1
  5. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,462
    Likes Received:
    372
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +474 / 14
    Binding means that you connection with the TX to RX only.

    Use a RX that supports PPM don't try and use S-bus it is too hard and requires a lot of manual modifications to the inside of the drone.
     
  6. Belial20XX
    Offline

    Belial20XX New Member

    Joined:
    Feb 12, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    SO is there a port free on the sprf3 in the case? I have a v2.0 pdb and want to run frsky myself. Id so can you point me to it.
     
  7. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,462
    Likes Received:
    372
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +474 / 14
    There is not an SPRF3 in the case. Its an OEM Walkera FC.
     
  8. Belial20XX
    Offline

    Belial20XX New Member

    Joined:
    Feb 12, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Well I was asking him how he hardwired the receiver so my question still stands. Since walkera cant seem to make a quad that is upgradeable without tearing it all down a swapping out the pdb with the circus side show antics to get it to work. I mean My f210 came with the sbus adapter but I have a 2.0 pdb making it useless to even have the adapter.
     
  9. Belial20XX
    Offline

    Belial20XX New Member

    Joined:
    Feb 12, 2017
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Would have been great if walkera was not so closed minded. Maybe we could have had some function uarts to add on to and have detail info on the ports on the f3 in this f210.
     
  10. bambam9178
    Offline

    bambam9178 New Member

    Joined:
    Jan 14, 2019
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi, I'm wondering if you got the LED's in the back of the quad to light up when you rolled left or right. Also after binding mine seems to function well but not in 2d stabilize mode. By that, I mean that it is not active. it seems to be in either 3d manual mode or 2d advanced flight mode. Haven't brought it outside to see which mode its actually in I just know small corrections don't centre themselves after like they do in 2d stable.
     

Share This Page

Search tags for this page

walkera f210 futaba

,
walkera f210 sbus geht nicht
,
walkera sbus receiver