How do I get f210 to connect to beta or cleanflight?

Discussion in 'Walkera F210' started by Nameless Droner, May 7, 2018.

  1. Nameless Droner
    Offline

    Nameless Droner New Member

    Joined:
    Feb 11, 2018
    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    United state
    Ratings:
    +1 / 0
    I downloaded the latest versions of betaflight and cleanflight but when I connect it to my laptop and press connect , it says only cli commands are available only.

    I’m not sure if I’m supposed to flash the fc or not. And if I do need to flash the fc I need a way to take screen shots of all my pids and setting. Or else I’m screwed if I flash the fc and have to put in all the numbers and settings my self.

     
  2. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,628
    Likes Received:
    404
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +517 / 15
    Do not attempt. Those Versions of Betaflight and Cleanflight are not compatible. You will brick your FC if you attempt to do anything.

    You can only use this version of Cleanflight. But be warned any changes will have unpredictable results. This should only be used to update Walkera FW and the Parameter file included in the FW download package. Changing settings is not supported.

    Why do you want to do this? It will only end in tears.

    SW:CleanFlight version 1.2.0 F210, F150, F110 Compatible English
     
  3. Nameless Droner
    Offline

    Nameless Droner New Member

    Joined:
    Feb 11, 2018
    Messages:
    11
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Location:
    United state
    Ratings:
    +1 / 0
    Thanks for the help. I just wanted to add a buzzer to a switch. And move to the switch my modes are on. ( mine came with angle and acro mode on the two position switch on the left side of the devo7 . Even tho it was advertised angle ,horizon , and acro on the mix switch. ) I won’t try to connect it any more.
    What are the benefits of up grading the firmware?
    I’ll know better than to buy anymore walkera quads in the future
     
  4. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,628
    Likes Received:
    404
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +517 / 15
    Why a Buzzer. The buzzer sounds when you switch of the TX if its lost.

    Your Devo 7 is not programmed correctly. Reprogram it from the quick start guide.

    Upgrading the FW will fix Bugs and other issues. Be careful that if you update the FW on the 210 to the latest version you will lose the Telemetry OSD until you upgrade the OSD. And that requires a UP02 tool.

    Walkera RTF and BNF drone a good quality drones to Fly. If you want to play with your drone configs and experiment then you should buy a kit. Walkera drones spare parts are too expensive to be an experimental platform.

    Cheers Brian
     
  5. Alloutofdonuts
    Offline

    Alloutofdonuts New Member

    Joined:
    May 5, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    I know this post is a year+ old but I’m confused. I know for a fact that I not alone here. First off, I’ve built ~half a dozen quads(from kits and picking parts). I’ve never been great at the tuning part but I can build them well and I like to do it.

    I specifically bought the f210 because it comes pre-tuned. When I first got it I was very happy with how it flew, but I wanted to make a few changes. Until I tried to plug it into my laptop. I wanted to do only 2 simple things: put the beeper on a switch, and change the failsafe. I’d prefer mine didn’t fly into the clouds thank you very much. Since I found out that the failsafe is exactly the opposite of a failsafe, I haven’t flown it. It feels a little like Walkera betrayed everyone that bought one these by not having a fix for the failsafe, and/or not making it easy to change it yourself.

    I’m going to try to put CF on it, if I brick the FC I’ll probably get another one(NOT a Walkera)and just install that and tune it. It’s just so very infuriating that they not only seriously screwed up the failsafe, but they also make it so you can’t just plug in to make changes needed.

    If anyone can lend a link to put CF on the f210 that’s be great. I’ve looked a bit, but what I’ve found so far has been difficult to follow.
     
  6. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,628
    Likes Received:
    404
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +517 / 15
    The F210 already has cleanflight on it?

    But you must use this version of clean flight. Make sure you backup your settings before you make any changes.


     
    • Like Like x 1
  7. Alloutofdonuts
    Offline

    Alloutofdonuts New Member

    Joined:
    May 5, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Thanks for the reply but that version would not work in my computer. There didn’t seem to be a way to open it.
     
  8. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,628
    Likes Received:
    404
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +517 / 15
    You need to read the instruction on the Download page, on how to install in Chrome.
     

Share This Page