GCS Apps

Discussion in 'Walkera GCS - Bluetooth Ground Station' started by leato, Jul 29, 2016.

  1. leato
    Offline

    leato Member

    Joined:
    Jul 26, 2016
    Messages:
    37
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +3 / 0
    Which ground station app should I use for Walkera products? I saw a few different ones put out by Walkera then my tablet died due to low battery. Also what Walkera drones are compatible with the GCS apps? Would the Furious 320(g) be one of those?
     
  2. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    3,473
    Likes Received:
    213
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +277 / 9
    GCS app requires a Bluetooth Rx installed in the model. And uses a BT transmitter.

    Works only on drones sold with ground station support or updated.

    The GCS hardware costs more than a 320G.
     
  3. leato
    Offline

    leato Member

    Joined:
    Jul 26, 2016
    Messages:
    37
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +3 / 0
    Okie so am I reading this right? The 800TVL and tx5821 is specifically for camera setup and does not support bluetooth?
     
  4. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    3,473
    Likes Received:
    213
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +277 / 9
    800tvl is a camera. Tx5821 is a 5.8ghz video transmitter. So no Bluetooth.

    GCS is a replacement for the devo Tx and you use Android device to fly.

    Set waypoints fly routes etc.
     
  5. leato
    Offline

    leato Member

    Joined:
    Jul 26, 2016
    Messages:
    37
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +3 / 0
    Do you think it would be possible to upgrade from the rx-712 to the GCS receiver and datalink?
     
  6. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    3,473
    Likes Received:
    213
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +277 / 9
    Not viable from either cost or being able to fit.
     
  7. leato
    Offline

    leato Member

    Joined:
    Jul 26, 2016
    Messages:
    37
    Likes Received:
    3
    Trophy Points:
    8
    Ratings:
    +3 / 0
    Ignoring cost, if the components were placed on a different frame, would this theoretically be possible?
     
  8. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    3,473
    Likes Received:
    213
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +277 / 9
    Everything in theory is possible.

    But it makes no sense given you would need to buy a GCS based model then harvest it for parts and then build another frame. Why not just buy A GCS based model?
     

Share This Page