FPV transmission problem

Discussion in 'Walkera F210 3D' started by Kruky, Dec 21, 2016.

  1. Kruky
    Offline

    Kruky Member

    Joined:
    Dec 6, 2016
    Messages:
    51
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    Location:
    London, UK
    Ratings:
    +10 / 0
    Hi.

    This started happening today.

    I am loosing video transmission to my goggles, when I power the quad I connect with the camera image and then the screen will go black, loose all OSD too. Other times its a very distorted image, unable to really see anything and other times it will work then black out during flight. Could this be the transmission board that needs replacing?

    I have been able to view other pilots flying using my skyzone goggles so these are definitely are not the problem.
     
  2. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    2,878
    Likes Received:
    176
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +221 / 9
    Any chance that you broke the Antenna?
     
  3. Kruky
    Offline

    Kruky Member

    Joined:
    Dec 6, 2016
    Messages:
    51
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    Location:
    London, UK
    Ratings:
    +10 / 0
    i'll check now
     
  4. Kruky
    Offline

    Kruky Member

    Joined:
    Dec 6, 2016
    Messages:
    51
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    Location:
    London, UK
    Ratings:
    +10 / 0
    replaced the antenna and still same..

    have placed an order for a transmission board, hope it fixes it
     
  5. iskandar
    Offline

    iskandar Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2016
    Messages:
    259
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Kuala Lumpur
    Ratings:
    +40 / 0
    Hope you bought the TX 5828 (FCC) with 200/600 mW switchable power.
     
  6. Kruky
    Offline

    Kruky Member

    Joined:
    Dec 6, 2016
    Messages:
    51
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    Location:
    London, UK
    Ratings:
    +10 / 0
    Oh no I've just ordered a TX5825 :/
     
  7. Kruky
    Offline

    Kruky Member

    Joined:
    Dec 6, 2016
    Messages:
    51
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    Location:
    London, UK
    Ratings:
    +10 / 0
    I've messaged my supplier and they say its compatible. What is the difference between the 5825 and the 5828?
     
  8. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    2,878
    Likes Received:
    176
    Trophy Points:
    63
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +221 / 9
    Range and channels.
     
  9. iskandar
    Offline

    iskandar Active Member

    Joined:
    Oct 13, 2016
    Messages:
    259
    Likes Received:
    27
    Trophy Points:
    28
    Location:
    Kuala Lumpur
    Ratings:
    +40 / 0
    TX5825... 4 channels only, 200mW
    TX5828... 40 channels (including Race band), switchable between 200 and 600mW

    TX5825 is good enough though for 400m, just get a good cloverleaf antenna for VTx and VRx.
     
    Last edited: Dec 22, 2016
    • Like Like x 1
  10. Kruky
    Offline

    Kruky Member

    Joined:
    Dec 6, 2016
    Messages:
    51
    Likes Received:
    8
    Trophy Points:
    8
    Location:
    London, UK
    Ratings:
    +10 / 0
    Damn. It's on order from a UK supplier now so quick delivery, will have to do....
    The TX5825 has 8 channels.

    TX5825 FCC: ≤200mW 8 channels: 5866, 5847, 5828, 5809, 5790, 5771, 5725, 5733 MHz
     

Share This Page