Enhance the ability of 320 with one more servo

Discussion in 'Furious 320 Advanced / Modding Forum' started by Hukumka, Jan 8, 2017.

  1. Hukumka
    Offline

    Hukumka New Member

    Joined:
    Jan 8, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi all!
    I just want to know, is it possible to control one more servo on Furious 320.

    Please, look at the video. I connected cheap servo to the next (second from front to rear) and third socket on the main board (first socked occupied with tilt motor servo). You can check out what happens.

    But i want more: i want to be able directly control second servo connected to the furious 320. Anyone know if it possible?

    (sorry for my poor English: i am from Russia :) )
     
  2. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    265
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +346 / 12
    That connection point is for connecting an external RX. There are no spare channels available at that point.

    You would need to add an External RX and then wire the servo directly to a spare point on the RX.
     
  3. Hukumka
    Offline

    Hukumka New Member

    Joined:
    Jan 8, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi, bjr981s! Does it mean that on next 4 socket I only get power supply (I will check voltage with multimeter) for any other device such as another RX?

    If yes, I propose, then I need one more TX? Or there are available connect my devo10 to 2 RX?
     
  4. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    265
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +346 / 12
    The patch panel as I said is to allow the connection of an External RX. It only has enough connections to support the channels required to operate the 320.

    you would need an RX with an additional channel and connect up all these patch pins and then wire a seperate channel from the RX to the Servo.

    You cant run Dual Rxs or bind to 2 at a time unless you have a FrSky / Futaba style radio System and then there would be no point in using a second RX. for the servo.

    Cheers
     
  5. Hukumka
    Offline

    Hukumka New Member

    Joined:
    Jan 8, 2017
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    bjr981s, rojer that...

    Ohh... Last question:
    does all that mean, that extra contacts - it is INPUT contacts?

    I just want to be clear about functionality of that contacts...
    If you know where i can get more info about that - most appreciated :)

    Thanks a lot!
     
  6. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    265
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +346 / 12
    The Pin layout is documented in the user manual.

    They are just inputs to the FC plus power pins to power the external RX.

    The reason you can see your servo move on those channels is because these pins are between the onboard RX and FC.

    So while the onboard RX is active the pins are both Inputs and Outputs. You are paling the Servo in parallel with that channel.
     
  7. bakse
    Offline

    bakse New Member

    Joined:
    Oct 26, 2016
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    If I understand this right, I can change the original receiver to a DEVO RX1002 and use aux 4 and 5 on the new receiver to control a gimbal with devo 10 transmitter ?
    And just connect each connections as
    described in the manual?
     
  8. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    265
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +346 / 12
    That is correct.
     

Share This Page