Converting Runner 250 Standard to GPS

Discussion in 'Walkera Runner 250' started by robin s, Nov 9, 2015.

  1. robin s
    Offline

    robin s New Member

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +3 / 0
    Hi
    have recently purchased 250 runner and would like to know if it is possible to add gps to it,If so what do i need to buy and how do i set it up. I have seen a youtube video that says it is possible and you just plug one in from a 350,
    It is very vague and does not give any help.
    If it is possible to do this will i get rth, gps hold etc.Also if gps is enabled do you get the arrow appear in the fpv screen showing home direction and how far you are away.
    Any help would be great .


    thanks guys

     
  2. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,065
    Likes Received:
    314
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +408 / 13
    The Runner 250 cannot be upgraded to support the GPS. While the GPS can be seen and configured in Multiwii the aircraft does not recognise nor fly with the GPS.

    I have re-flased mine with GPS Advanced firmware and added the GPS module. i can now configure GPS and Calibrate the compass and GPS. It even shows the correct light flashes for the number of stats detected. But it will not fly GPS mode. I believe because no Barometer is available on the Runner and it requires barometer for GPS flight.
     
  3. robin s
    Offline

    robin s New Member

    Joined:
    Nov 9, 2015
    Messages:
    9
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +3 / 0
    will it work if you get the 250 advance flight controller and 250 advance gps?
     
    • Like Like x 1
    • Winner Winner x 1
  4. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,065
    Likes Received:
    314
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +408 / 13
    I don't know yet. I expect that the Barometer may be on the Main power board and not in the FC.

    I have ordered a complete set of Runner Advanced parts and will swap over one at a time and see where it recognises the Barometer and starts to work on GPS hold.

    The parts will be here in about 4 weeks.
     
  5. rektrishun
    Offline

    rektrishun New Member

    Joined:
    Dec 5, 2015
    Messages:
    16
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1 / 0
    any update on this? Ive been scouring the internet for information but its so hard with all the links usually talking about the runner advance. It's very frustrating
     
  6. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,065
    Likes Received:
    314
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +408 / 13
    I have all the parts to start the analysis. But xmas is approaching and I am struggling to just get in some basic flying.

    I will update in the new year.

    cheers
     
  7. farkincza74
    Offline

    farkincza74 New Member

    Joined:
    Dec 19, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1 / 0
    Hi,
    Maybe you gps mod to add baro sensor.
    I just did it was very good!
    Need to advance 1.2 firmware and you're done.
    There are also three pressure sensors.

    [​IMG][​IMG]
     
    Last edited: Dec 19, 2015
  8. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    5,065
    Likes Received:
    314
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +408 / 13
    Excellent, Can you identify the Barometer model number and a source to where you can buy. I can't read the info off the Picture.

    I assume that the 8 solder pads on the X250 board is where it needs to be soldered.

    Do you have a picture of the board after the Install. It looks difficult to solder the pads, without a wave bath.
     
  9. farkincza74
    Offline

    farkincza74 New Member

    Joined:
    Dec 19, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1 / 0
    Hi,

    If you can not do it, you send your control. 15$ sensor plus return postage.
    Meas MS5611-01BA3
     
    • Like Like x 1
  10. farkincza74
    Offline

    farkincza74 New Member

    Joined:
    Dec 19, 2015
    Messages:
    6
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    3
    Ratings:
    +1 / 0
    [​IMG]
     

Share This Page

Search tags for this page
adding barometer to runner 250
,
can you add gps and rth on walkera runner 250
,
how to install gps to wlkera runner 250
,

runner 250 gps mod

,

runner 250 mods

,
walkera runner 250 gps
,

walkera runner 250 gps upgrade

,
walkera runner 250 mods