Can't auto launch my AIBAO

Discussion in 'Walkera Aibao' started by Amir, Oct 1, 2017.

  1. Amir
    Offline

    Amir New Member

    Joined:
    Oct 1, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Hi, after i unlock the motors i try to auto launch a message pops up on my screen "please arm the drone first" any help??

    Thanks
    Amir
     
  2. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    265
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +346 / 12
    You need a good reliable GPS signal to auto launch how may sats did you have?
     
  3. Amir
    Offline

    Amir New Member

    Joined:
    Oct 1, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Yes i had a very good GPS signal around 7 satellites.
     
  4. Fockerwolf
    Offline

    Fockerwolf Member

    Joined:
    Mar 8, 2017
    Messages:
    89
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Hong Kong
    Ratings:
    +6 / 0
    Can you take it off by by push up throttle manually? I always take off and land my drone manually. Didn't use the auto launch function before and never have problem to take it off ground. Are you using the auto launch button on controller or Apps? Which version Apps you are using, Android or Apple?
     
  5. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    265
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +346 / 12
    o_O 7 is pathetic. DJI will not even enable GPS flight if under 11 sats.

    I dont know what the magic number is for the Aibao but 7 is the minimum to allow GPS home lock for Walkera.
     
  6. Fockerwolf
    Offline

    Fockerwolf Member

    Joined:
    Mar 8, 2017
    Messages:
    89
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    8
    Location:
    Hong Kong
    Ratings:
    +6 / 0
    I remember Aibao need at least 6 stars to enter GPS mode. But it will not position stable below 8 stars.
     
  7. Amir
    Offline

    Amir New Member

    Joined:
    Oct 1, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Yes I can take off manually, i only have an issue with auto take off. Im using ios version trying both the controller and the app.
     
  8. Amir
    Offline

    Amir New Member

    Joined:
    Oct 1, 2017
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    okayyy !! i'll try to calibrate it again in a another location. Thanks for your help
     
  9. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    4,329
    Likes Received:
    265
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +346 / 12
    I will update the FW on mine and give it a go in November. I am going on holidays till then.

    Cheers
     

Share This Page