Altimeter problem - Altitude slowly increase

Discussion in 'Walkera Runner 250 Pro' started by StupiDRONE, Jan 9, 2018.

  1. StupiDRONE
    Offline

    StupiDRONE New Member

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Hello All,
    I got an amazing Runner 250 pro,
    after some crash I see the altitude start climb slowly after some minute with the Runner on table.
    It will start at 2 mt and slowly go up until 12 mt after only 5 minute...
    Can anyone help me?
    thanks a lot !!!
     
  2. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    4,619
    Likes Received:
    282
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +367 / 13
    Is this in gps mode or manual mode?
     
  3. StupiDRONE
    Offline

    StupiDRONE New Member

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Gps outdoor or Manual indoor/outdoor got dame problem. Slowly start from 2 mt and go to 15 in ten minute
     
  4. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    4,619
    Likes Received:
    282
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +367 / 13
    Ten minutes is over the flight time of this drone. The battery is flat and you risk a crash.
    Do you have the trim up on your throttle?
    Drifting up and down in that period of time would be normal.
    It would require downward infrared or optiflow to hold for that length of time.

    Cheers
     
  5. StupiDRONE
    Offline

    StupiDRONE New Member

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0
    Same
    sorry... my fault.
    I have let the drone still on ground.
    No fly. With disarm motor or armed slow spin the altitude still increased
     
  6. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    4,619
    Likes Received:
    282
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +367 / 13
    Im not going to ask why, even though it makes no sense

    What did you expect to happen in this situation?

    The altitude hold is done by a Barometer. It senses air pressure changes and the FC uses this to maintain a stable height.

    A Barometer is a device that reacts to air pressure.

    Ever put a lid on a pot and put it on the stove?

    The air pressure increases in the pot and lifts the lid.

    What do you think happens in a drone powered on for 10 minutes on the ground with no airflow...........

    It gets hot. The air around the barometer expands and the pressure drops. A barometer sees this as going higher.

    So what is the problem that you are trying to diagnose. Does the Runner have an issue after the crash?
     
  7. StupiDRONE
    Offline

    StupiDRONE New Member

    Joined:
    Feb 27, 2017
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Ratings:
    +0 / 0

    Wow...
    amazing scientific explanation ..
    thanks.

    The runner crash after manual mode at a maximum speed the last time.
    I see on forum that can be problem about 100% throttle and 100% pitch can cause crash.
    I wanna set that parameter on DEvo7 at 90% to avoid that problem on future.

    About other issue on altimeter,
    I leave the drone ON to check the focus of fpv cam and I notice that situation on altitude.
    I become curious...but now I can re-flight more easy..

    I THINK YOU ARE THE BEST ONE !
    YOU GOT ANSWER FOR EVERY QUESTION...
    REALLY THANKS MAN!

    sorry for my poor English..
     
  8. bjr981s
    Offline

    bjr981s Moderator Staff Member

    Top Poster Of Month

    Joined:
    Sep 19, 2015
    Messages:
    4,619
    Likes Received:
    282
    Trophy Points:
    83
    Location:
    Sydney, Australia
    Ratings:
    +367 / 13
    Ok all you need to do is set up dual rates on the Devo7. You will need to download the manual. Check the Walkera web site to see if they have one in your language.

    Cheers and Good luck.
     

Share This Page